5 tips tegen kouden voeten

15 Jan

Koude voeten wie kent het niet. Ik heb er zelf regelmatig last en er is niks vervelenders dan met koude voeten naar bed gaan. Daarom heb ik dus vandaag wat tips voor jullie (en voor me zelf) om s’avond lekker met warme voetjes in bed in te duiken.

  • Doe geen strakke sokken aan of meerder paar sokken over elkaar heen. Nee zorg juist voor 1 paar warmen sokken, die niet te krap zitten. Strakke sokken zorgen er juist voor dat de bloedtoevoer wordt afgekneld
  • Is het s’avond koud in huis dan kun je natuurlijk je warme pantoffeltjes aan trekken, maar ook een fleecdekentje over je voeten kunnen ze warm houden.
  • Neem een hete douche, een warm bad of een warm voetenbad voordat je naar bed gaat. Wanneer je namelijk met kouden voeten naar bed gaat, zullen ze niet meer warm worden in bed.
  • Smeer je voetjes in met vaseline, voordat je naar bed gaat of naar buiten gaat. Heb je ze dan lekker ingesmeerd trek dan een paar ruimvallende sokken aan. Vaseline isoleert namelijk, zodat je je eigen lichaamswarmte niet kwijtraakt.
  • Een kersenpitkussen is ideaal, je verwarmt het kussentje eventjes in de magnetron en legt het daarna bij je voeten in bed. Het kussentje blijft, terwijl je in bed licht nog een paar uur warm, waardoor je met lekkere warme voeten in slaap kunt vallen.

Bron foto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: