5 redenen om alleen te sporten

25 Dec

Sporten? Ja, iedereen kent het wel. Samen gezellig met een vriendin, collega, zus of moeder. Het is gezellig, veilig en het kan motiveren werken. Maar niet iedereen heeft natuurlijk een sportmaatje, voor sommige is dit zelfs een reden om niet te sporten. Laat je daarom overhalen om alleen te gaan sporten!

 

Bepaal zelf wanneer je sport.

Wanneer je samen met iemand sport, zal je altijd rekening moeten houden met wanneer de ander kan en zijn voorkeuren. Wanneer je alleen sport hoeft dit niet.

 

Geen excuses en schuldgevoel meer

Als je studeert of werkt, zal je ongetwijfeld niet altijd kunnen sporten (denk aan tentamens of een deadline). In dat geval kan je natuurlijk besluiten om een week of meer niet te sporten. Dan is het natuurlijk fijn als je niet altijd met iemand anders rekening hoeft te houden

 

Een andere sport doen wanneer je wilt

Als je alleen sport kun je altijd bepalen welke sport je wilt doen. Begin je een sport zat te worden, begin dan gewoon aan een nieuwe sport.

 

Ieder lichaam is anders

Sport moet je in het begin aanpassen aan je lichaamsbouw, conditie en uithoudingvermogen. Iemand met een goede conditie zal zich natuurlijk niet aan willen passen aan iemand met een slechte conditie. Als je dus alleen sport, kun je de soort sport en de hoeveelheid daarvan aanpassen aan je eigen lichaam en hoef je niet naar iemand anders te kijken.

 

Thuis sporten

Geen zin om je inschrijven bij een sportschool. Sport dan lekker thuis, dit kun je altijd doen wanneer het jou uitkomt. Tegenwoordig heb je honderden oefeningen die je thuis kunt doen, zoek maar is rond op het internet of wat dacht je van de WII.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: